Smarta tips för det lilla köket

Människor som bor i små hem letar alltid efter sätt att göra sitt utrymme mer beboeligt. Ofta innebär detta att man måste ge upp hobbyer eller utforska hemmet för att hitta områden som kan användas även för andra aktiviteter än vad de från början var avsedda för. Det finns dock några tips som du kan använda för att få ditt kök att kännas större utan att behöva oroa dig för utrymmet. Ett av dessa är att välja smarta möbelalternativ.

Att tänka på när du planerar ditt lilla kök

De tre viktigaste sakerna att komma ihåg när du utformar ett litet kök är: börja med slutprodukten i åtanke, planera bänkytan effektivt och köp köksapparater som är multifunktionella. Genom att använda dessa tips kan du få ut det mesta av ditt köksutrymme och känna dig mindre trångbodd och mer bekväm i ditt hem.

Ett viktigt första steg i utformningen av ett litet kök är att ta reda på hur du vill att slutprodukten ska se ut. Om det är för matlagning bör du ta hänsyn till både storleken på din arbetsyta och var folk kommer att stå när de lagar mat.

Alla som bor i en liten lägenhet eller studio har ett kök som är litet men ändå funktionellt. Om du letar efter sätt att få ut det mesta av det lilla utrymme du har i ditt kök, finns här några användbara tips som gör att du kan utnyttja ditt utrymme på bästa sätt utan att offra förvaring.

Det första tipset är att använda vertikal förvaring när det är möjligt. Detta kan vanligtvis göras genom att använda förvaringslådor i skafferiet, stapla grytor och kastruller i en öppen hylla eller installera hyllor som går ner i bänkskivan. Denna köksdesign ger dig mer förvarings- och visningsutrymme utan att möblerna/förvaringen svämmar över till andra rum i huset eller blockerar dörröppningar.

Det andra förslaget är att använda hyllor i stället för skåp. Hyllor har vanligtvis mer djup än skåp, vilket gör att de kan rymma fler föremål. Det sista tipset är att köpa möbler som kan förvaras när de inte används.

Fest i ett litet kök – inga problem!

En vanlig missuppfattning som folk har om små kök är att de inte är bra för att underhålla gäster. Men det räcker med några kreativa idéer för att förvandla ditt lilla kök till en festdestination!